Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een Multi vitaminepil.

Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. Wel neemt het lichaam de voedingsstoffen in pillen gemakkelijker op dan de voedingsstoffen in eten.

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten. Alleen speciale groepen die extra voedingsstoffen nodig hebben, bijvoorbeeld zwangere vrouwen (foliumzuur), kinderen en ouderen (vitamine D), mensen met spierkrampen (magnesium), diabetes patiënten (Vitamine B12) en ouderen (Calcium), hebben duidelijk baat bij gebruik van voedingssupplementen.

Vaak zien we ook dat voedingssupplementen kunnen helpen bij (ernstig) zieke mensen, omdat ook dan de gewone balans volledig weg is als gevolg van niet gevarieerd eten en door vele soorten medicatie die het lichaam krijgt te verwerken.

 

Orthomoleculaire voedingsleer

De orthomoleculaire voedingsleer is er op gericht de juiste stoffen in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats in ons lichaam te brengen. Het Oud-Griekse woord 'orthos' betekent: ‘goed, juist, gezond' en 'doelgericht en efficiënt'. Dit zijn eveneens de belangrijkste kenmerken van de orthomoleculaire voedingsleer.

Orthomoleculaire voeding streeft ernaar de lichaamscellen optimale hoeveelheden voedingsstoffen te geven. Deze optimale hoeveelheden liggen veel hoger dan de algemeen gestelde normen. De individuele behoefte kan verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, werksituaties, stress, de lever die meer nodig heeft om de gifstoffen goed oplosbaar te maken zodat ze kunnen worden uitgescheiden.

Orthica beschikt over een volledig en zorgvuldig uitgebalanceerd assortiment professionele voedingssupplementen van gegarandeerd hoge kwaliteit. Alle producten zijn hypoallergeen en vrij van gist, suiker, lactose, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Orthica maakt gebruik van zo zuiver en natuurlijk mogelijke grondstoffen en de producten staan onder strenge kwaliteitscontrole. Het Orthica-assortiment is met zorg samengesteld en de verscheidenheid in ons overzichtelijke kwalitatieve assortiment maakt vele gewenste combinaties mogelijk. Alle belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen worden als individueel product geleverd, maar ook in verschillende combinaties.