Verpakkingsmachines

Apotheek Koert heeft drie verpakkingsmachines, ook wel Baxtermachines genoemd. Voor onder andere cliënten in zorginstellingen die vaak meerdere geneesmiddelen gebruiken is het veiliger en efficiënter om te werken met medicatiezakjes, ook wel baxterzakjes of GDS verpakkingen genoemd. In deze medicatiezakjes zitten per moment van de dag (ochtend/middag/avond/voor het slapen gaan), dat de medicatie ingenomen moet worden, de medicijnen verpakt. Hiermee wordt de toediening van medicijnen een stuk veiliger. Bovendien helpt dit cliënten hun medicatie op tijd in te nemen.

Dankzij onze eigen verpakkingsmachines kunnen wij recepten dezelfde dag verwerken en direct in medicatiezakjes aanleveren. We kunnen snel en adequaat reageren op veranderingen in het medicijngebruik van een cliënt. Bijvoorbeeld bij een spoedopname kan de medicatie in minder dan vier uur volledig verpakt geleverd worden.

           

 

Geautomatiseerde controle

Nadat de baxterzakjes zijn geproduceerd wordt elk baxterzakje gecontroleerd. Ook wordt er van elk zakje een foto gemaakt. Zo is altijd controleerbaar welk geneesmiddel in welk baxterzakje heeft gezeten.