Huidverzorging

Apotheek Koert biedt u een scala aan mogelijkheden op het gebied van huidverzorging. Wij hebben gespecialiseerde medewerkers op het gebied van

  • Huidverzorging bij (atopisch)-eczeem of droge huid.
  • Huidverzorging met cosmetische achtergrond
     

Huidverzorging bij de probleem of eczeemhuid.

Een goede verzorging van de huid vormt de basis van de behandeling van de droge huid of eczeem. Schilferingen, jeuk, een brandende huid na het douchen, een huid die strak aanvoelt kunnen onder andere tekenen zijn van een droge huid.
Wij hebben een assortiment van basiszalven en crèmes in ons assortiment. Wij geven u graag advies over het te kiezen product.

Huidverzorging met cosmetische achtergrond

Wij adviseren u de huidverzorgingsproducten van de merken Vichy en La Roche Posay. Deze merken hebben een breed assortiment aan producten voor de verschillende huidtypes. De producten zijn op een natuurlijke wijze gemaakt.
Onze gespecialiseerde apothekersassistenten geven u graag advies over welke producten het beste bij u passen. Hieronder een kort overzicht van deze producten.

Vichy

De producten van Vichy worden gemaakt nabij het dorp Vichy en de natuurlijke waterbronnen die daar liggen. Dit natuurlijke water, gewonnen in een gebied dat al sinds 1874 wordt beschermd tegen vervuiling, versterkt de natuurlijke huidweerstand tegen schadelijke invloeden van het dagelijks leven. Mineraliserend Thermaal Water ondergaat een strenge kwaliteitscontrole en het is nog tot vier jaar na de productie traceerbaar.

Veel huidverzorgingsproducten van Vichy zijn niet alleen speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid, maar bovendien ook hypoallergeen. Vichy selecteert de ingrediënten van haar producten zorgvuldig. Bovendien werkt Vichy nauw samen met een commissie van dermatologen en allergologen om samen tot de beste formules te komen.

 

La Roche Posay

Al meer dan 40 jaar zet La Roche-Posay zich in voor de gevoelige huid. La Roche-Posay is dé specialist van de (zeer) gevoelige huid met name gericht op intolerantie, neiging tot atopie of acné.
De producten van La Roche Posay zijn dermatologisch getest en zijn bedoeld om de huid te verbeteren en de veiligheid hierbij altijd voorop te stellen. 

 

Specialistische wondzorg

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het geven van advies omtrent wondzorg. Samen met huidartsen en gespecialiseerde wondverpleegkundigen van thuiszorgorganisaties in Utrecht stad hebben wij een selectie gemaakt uit veelgebruikte producten. Wij kunnen u helpen met het kiezen van de juiste wondverzorgingsproducten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pleisters, (vette) gazen, hydrocolloid verbanden (Een hydrocolloid verband wordt over een wond heen geplakt en sluit de wond helemaal af van zuurstof).

Wij geven u graag een passend advies omtrent vragen die u heeft over een wond.

Het kan gaan om eenvoudige verwondingen, maar ook om complexe wondzorg, bijvoorbeeld na een medische ingreep. Onze adviezen zullen altijd in overeenstemming zijn of in overleg gaan met de behandelende/verwijzende arts.