In Apotheek Koert worden nog geneesmiddelen op maat voor een cliënt bereid. Dit wordt een magistrale bereiding genoemd. Wij maken bijvoorbeeld crèmes, zalven en capsules op verzoek van een cliënt of voorgeschreven door een arts. Deze medicijnen worden dan speciaal door ons bereid in de apotheek  Een magistrale bereiding is de aanduiding voor het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek. Het gaat niet om het verstrekken van voorverpakte medicijnen, gekocht bij een fabrikant, maar het gaat om het "ouderwetse handwerk”.

Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van steriele bereidingen. Wij maken steriele (aseptische) bereidingen en bereidingen die via het infuus (parenterale) worden toegediend. Ook worden bereidingen klaargemaakt, die gebruikt worden in de palliatieve en curatieve zorg.

 

Voor cliënten

Bent u cliënt bij ons en gebruikt u geneesmiddelen, die speciaal voor u bereid moeten worden?

Wij bereiden voor onze eigen cliënten crèmes, zalven, capsules en dranken. Voordat wij zelf onze geneesmiddelen bereiden, moeten wij altijd controleren of er niet een vergelijkbaar geneesmiddel door de fabrikant geleverd kan worden.

 

Voor collega apotheken

Apotheek Koert kan in veel gevallen ook collega Apotheken helpen bij het verstrekken van bepaalde bijzondere bereidingen. Heeft u een vraag over een (bijzondere) bereiding, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met één van onze apothekers. Dit kan via de email (info@apotheekkoert.nl) of  telefonisch via: 030-2718585

Daarbij is de voorwaarde dat het gaat om:

  • een specifieke bestelling en niet om voorraadproducten
  • het voor toediening gereed maken (VTGM) van geregistreerde handelsproducten.
  • een spoedbestelling waarvoor u niet terecht kunt bij een van de leveranciers.